Packraft Trip
Menu
Veelgestelde vragen

Jouw vragen beantwoord

Alles wat je moet weten

Deze pagina bevat antwoorden op al jouw vragen. Of je nu nieuw bent in packrafting of een doorgewinterde avonturier, hier vind je nuttige informatie. Blader door de veelgestelde vragen en vind de antwoorden die je zoekt.

De Trip is beperkt tot 20 personen. Hoewel er tijdens de week een
bepaald groepsgevoel ontstaat, is het zeker mogelijk om je eigen tempo te wandelen. Je hoeft niet de hele dag bij de groep te blijven. Dankzij de dagelijkse briefing en de informatie in de applicatie, zou je in staat moeten zijn om de route zelfstandig uit te wandelen.

Je krijgt tijdens de Packraft Trip een Raft Inflation Bag mee die je opblaast zoals een lazybag. Zes keer lucht scheppen en in je raft persen en de raft is opgeblazen! Met de juiste techniek duurt dit 5 minuutjes. Onze Alpacka packrafts zijn standaard voor één persoon.

Packrafting is een relatief nieuwe sport die komt overgewaaid uit Alaska waar men een oplossing bedacht voor hikes in natuurgebieden met veel water: een superlichte raft die makkelijk in de rugzak past (= een packraft) en waarmee je wandelpaden afwisselt met rivieren om zo grotere afstanden af te leggen. Het is een actieve vorm van slow travel.

De meeste van onze reizigers zijn tussen de 20 en 60 jaar oud. Reis je met je partner of vriendengroep, of liever als soloreiziger op avontuur? Dan is deze trip perfect voor jou.
Gezinnen met kinderen zijn ook welkom, maar we raden de trip af voor kinderen onder de 16 jaar. Er is geen korting voor minderjarigen.

Tijdens de Packraft Trip passeer je een paar restaurants en supermarkten, maar ook niet overal. Breng dus voldoende eten mee voor de hele reis. Voor een bepaald bedrag kan je bij ons een Adventure Foodpack kopen.

Om je hike zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, draag je enkel een 60-70l trekrugzak (inclusief) met daarin je packraft materiaal (3kg), je kookmateriaal met Adventure Food. (of je eigen kookmateriaal en eten) en kledij voor tijdens je wandeling.)

Tip: Reis licht! Het is maar een tweedaagse activiteit, dus laat de dingen die je niet nodig hebt thuis!

Je vindt de volledige paklijst in de informatie mail voor vertrek. Hier zijn een paar benodigdheden:

  • Wandel- en outdoor kleding
  • Waterschoenen
  • Wandelschoenen
  • Regenjas en regenbroek
  • Waterfles
  • Zaklamp
  • Aansteker / lucifers
  • Kampeermateriaal: tent, matje en slaapzak (ook bij ons te huur)

Helaas is het openbaar vervoer naar de locatie zeer beperkt. We raden je daarom aan om met je eigen auto te komen om van het avontuur te genieten!

Het is een packraft-initiatie, we mikken daarom op een breed publiek: iedereen met een gezonde basisconditie kan het sportieve niveau aan. Er is ook voldoende tijd om uit te rusten en te genieten van het uitzicht tijdens de trail.

Onze packrafts zijn ontworpen voor één persoon.

Ja, honden zijn welkom! We hebben zelfs een paar grotere packrafts die plaats bieden aan een hond aan de voorkant. Je kunt hiervoor een verzoek indienen via e- mail.

Je auto kan je parkeren op de camping, de parkeerkosten zijn verschillend (gratis tot 2,50 euro per dag) per camping.

Het vertrek- en eindpunt bevindt zich op ons basis kamp. Als je besluit om nog een extra nacht te blijven, zal je op dezelfde plek verblijven.

Deze trip wordt gezien als een zelfstandig avontuur waar de ervaren gidsen dagelijks ter plaatse zijn. De ervaren gidsen zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring in verschillende natuurgebieden en klimaten en zullen stand-by staan gedurende trip.

Aankomst tussen 8.00 en 9.00 uur op het basecamp. Om 09:00 uur start de briefing van jou Packraft Trip. Heb je vóór je trip een extra nacht geboekt? De dag vóór uw trip bent u welkom tussen 16.00 en 18.00 uur op de basecamp. Blijft u een nachtje langer. Dan wordt er gevraagd om tussen 08.00 en 10.00 de base-camp te verlaten.

Packrafts vinden hun oorsprong in Alaska, waar packrafts voornamelijk worden gebruikt om grote watermassa's in de wildernis over te steken tijdens het wandelen.

Jazeker! We hebben zorgvuldig veilige routes gekozen en voorzien jou van veiligheidsinstructies en goede kwaliteit packrafting-uitrusting. Mocht u tijdens de Packraft Trip vragen hebben, dan staan ​​onze gids altijd telefonisch voor u klaar!

Uiteraard! Packraften kan iedereen! Je krijgt duidelijke instructies over de route en jouw uitrusting van één van onze gidsen en jij bepaalt zelf hoeveel pauzes je neemt onderweg.

Op de eerste dag van je trip begint om 09.00 uur de briefing met uitleg over de route en jouw uitrusting. Vanaf 09.30 uur vertrek je zelfstandig met de route op je telefoon. Op dag 2 en 3 van je route kun je zelf de vertrektijd bepalen.

Begin de dag met een vers ontbijt deze zal dagelijks tussen 08:00 – 09:00 klaar staan, en start daarna met jouw trip. Houd er rekening mee dat een trip inclusief pauzes gemiddeld 6-8 uur duurt. Op de laatste dag van uw wandeling verwachten wij jouw uiterlijk tussen 15.00 en 18.00 uur in de base-camp. Neem de tijd, geniet van het avontuur. Jij bepaald zelf jouw tempo.

De Basecamp ligt midden in de natuur. De Basecamp is het start- en eindpunt van alle routes. Hier vindt je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke overnachting na een dag vol avontuur. Een plek om samen te ontbijten in de ochtend, een warme douche na jouw trip, een kampvuur om samen na te praten over jouw dag of je trekt je terug bij je tent waar je kan relaxen en naar de sterren kan kijken.

Ben jij een beginner of ervaren packrafter? Bij Packraft Trip hebben we trips voor verschillende avonturiers. Hierdoor is er altijd een passende route voor jou!

Vraag niet beantwoord?

Neem contact met ons op

Als het antwoord op je vraag niet op deze pagina staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons vriendelijke team staat klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je volledig voorbereid bent op je packraft avontuur. Klik op de onderstaande knop om naar onze contactpagina te gaan.